«Γαλάζια Σημαία» 2017 θα ανεμίζει σε 4 παραλίες του Λουτρακιου | Ράδιο Κόρινθος
Ράδιο Κόρινθος

«Γαλάζια Σημαία» 2017 θα ανεμίζει σε 4 παραλίες του Λουτρακιου

Ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις ακτών και μαρίνων των 47 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.

Για ακόμη μία χρονιά, τέσσερεις (4) ακτές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία, δύο ακτές στο Λουτράκι, μία ακόμη στη Θέση Μπούτσι (Λουτράκι) και μία ακτή στα Πευκάκια στους Αγίους Θεοδώρους. Οι συγκεκριμένες ακτές πληρούν όλα τα κριτήρια του Προγράμματος (συνολικά 34), δηλαδή εξαιρετική ποιότητα υδάτων κολύμβησης, καθαριότητα θάλασσας και ακτής, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Για το έτος 2017 βραβεύτηκαν 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού με «Γαλάζια Σημαία» παγκοσμίως. Υπογραμμίζεται ότι με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2017 κέρδισε τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί περιβαλλοντικό βραβείο, η απονομή του οποίου βασίζεται και στηρίζεται στις προσπάθειες όλων μας, Τοπικών Αρχών, λουομένων και παραθεριστών, για καθαρό περιβάλλον.

Ευελπιστούμε και φέτος το καλοκαίρι, να σας έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας για καθαρές ακτές. Η θάλασσα απαιτεί να δείξουμε όλοι μας τον ανάλογο σεβασμό. Η μεγάλη διάσταση που έχει λάβει το φυσικό φαινόμενο της παρουσίας μεδουσών λόγω της υπεραλίευσης και των κλιματικών αλλαγών στον Κορινθιακό κόλπο μαρτυράει την “τιμωρία” που μας επιφυλάσσει το περιβάλλον όταν δεν το σεβόμαστε πραγματικά.

 

Πηγή: ekorinthos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τοπικά Νέα